اخبار اسلایدی
نقش تغذیه در کاهش تمایل به مصرف سیگار

1399/3/7 چهارشنبه

تحقیقات نشان می‌دهند برخی از ترکیبات به ویژه سبزی‌ها به دلیل قلیایی کردن محیط خون سبب کاهش دفع نیکوتین بدن می‌شوند و تمایل به مصرف سیگار را در افراد سیگاری کاهش میدهد. از سوی دیگر مصرف برخی مواد مانند چای و گوشت به ویژه گوشت قرمز به علت ادرارآور بودن و اسیدی کردن محیط خون باعث افزایش دفع نیکوتین شده و تمایل به مصرف سیگار را در افراد سیگاری افزایش می‌دهد.

 عطیه رزازی ، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان،با بیان مطالب فوق افزود ، داشتن الگوی غذایی صحیح شامل مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها، حبوبات، گوشت سفید ماهی و مرغ، لبنیات کم چرب، انواع مغز دانه‌ها شامل گردو، بادام، پسته و فندق تازه و بی نمک و همچنین استفاده از میان وعده‌های مناسب در کنار وعده غذایی صبحانه، ناهار و شام از عوارض کشیدن سیگار می‌کاهد.

 به گفته رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان ، داشتن تنوع غذایی، استفاده کافی از مایعات (به صورت منظم هر ساعت یک لیوان)، کاهش مصرف افراطی چای و قهوه جهت کاهش اضطراب پس از ترک سیگار و جایگزین کردن آن با انواع نوشیدنی های طبیعی و آب دوغ در کاهش عوارض سیگار بسیار موثر است.

به طور کلی سیگار کشیدن باعث عدم جذب کافی ویتامین‌ها و مواد آنتی اکسیدان و املاح و در نتیجه کمبود آنها در بدن می‌شود و مهمترین ویتامینی که تحت تأثیر سیگار قرار می‌گیرد، ویتامین C است. ویتامین C یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان‌هاست که از بروز  برخی بیماری‌ها مثل بیماری قلبی و سرطان های مختلف جلوگیری می‌کند. سیگار کشیدن باعث کاهش جذب این ویتامین در بدن می‌شود و در نتیجه احتمال ابتلا به این بیماری‌ها را افزایش می‌دهد. پس افراد سیگاری نسبت به افراد معمولی، به ویتامین C بیشتری نیاز دارند و هر چقدر بیشتر سیگار کشیده شود، مقدار بیشتری ویتامین C از بین می‌رود.

 http://www.qums.ac.ir