تازه ها
واکنش های کودک به استرس و فشارهای روانی، مثل موضوع کرونا، متفاوت است

1399/1/23 شنبه

به گفته محمدرضا یوسفی، کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت استان قزوین؛ کودک، به استرس و فشارهای روانی، مثل موضوع بیماری کرونا، واکنش های متفاوتی، مثل: چسبیدن بیشتر به والدین، اضطراب، ناخن جویدن و بازگشت به بعضی از رفتارهای سنین پایین تر، نظیر: شروع مجدد شب ادراری، خشم، یا آشفتگی نشان می دهد. وی ادامه داد که در این شرایط، باید به واکنش های کودک، با همدلی و حمایت گرایانه پاسخ داد.

گوش کردن به صحبت ها و نگرانی های کودک

یوسفی بیان کرد: باید به صحبت ها و نگرانی های کودک، گوش داد؛ محبت و توجه بیشتری به او ابراز کرد؛ صحبت و کلام با کودک، محبت آمیز باشد؛ وقت و توجه بیشتری به او اختصاص داد و همچنین به کودک اطمینان خاطر داد که فرصت هایی برای در کنار هم بودن و بازی با او فراهم می شود.

یوسفی تاکید کرد که باید از جدا کردن کودک از والدین یا مراقبان آنان، تا حد امکان خودداری کرد و اگر به ناچار، جدایی اتفاق افتاد، مانند بستری شدن کودک یا والد در بیمارستان، باید ضمن داشتن تماس منظم تلفنی، در صورت بستری شدن کودک، به او اطمینان داد که پزشکان و پرستاران به او کمک می کنند تا احساس بهتری داشته باشد و البته همیشه، والدین در دسترس هستند.

ادامه سبک زندگی سالم

کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت استان قزوین به والدین توصیه کرد تا سبک زندگی سالم خود را داشته باشند؛ مانند: حفظ برنامه های منظم روزانه؛ ایجاد برنامه های جدید و فعالیت های سرگرم کننده، مثل: بازی های ایمن و گروهی، خواندن کتاب داستان، دیدن فیلم های مناسب سن کودک؛ آشپزی و واگذاری برخی از نقش های خود به فرزند؛ دعا و نیایش؛ ورزش؛ موسیقی؛ استراحت و داشتن زنگ مدرسه، تا کودک از درس عقب نماند.

ندادن اطلاعات نگران کننده به کودک

وی تأکید کرد باید از دادن اطلاعاتی که منجر به افزایش نگرانی کودک می شود، مانند: تعداد مبتلایان بیماری کرونا؛ موارد ناشی از این بیماری و کمبودهای بهداشتی و درمانی خودداری کرد. این کارشناس تصریح کرد لازم است در مورد اینکه چه اتفاقاتی ممکن است، پیش رو باشد، به او توضیحاتی داد و البته باید توجه داشت که امنیت خاطر کودک، گرفته نشود.

یوسفی گفت: اگر شدت استرس کودک، برایش غیرقابل تحمل بود و دچار علایمی مثل: تپش قلب یا ترس شدید، استفراغ، بیخوابی و بی اشتهایی شد، باید به نزدیک ترین مرکز ارائه دهنده خدمات بهداشتی و درمانی مراجعه کرد و از پزشک و کارشناس سلامت روان مرکز خدمات جامع سلامت یا سایر حوزه ها کمک گرفت.