اخبار اسلایدی
شیوع رو به رشد آسم را متوقف کنیم

1398/2/15 يكشنبه

آسم که یک بیماری مزمن تنفسی می‌باشد، يك معضل بهداشتي براي كليه جوامع اعم از توسعه يافته و در حال توسعه  به‌شمار مي رود و جمعيت قابل توجهي از مبتلایان به آسم  را كودكان و نوجوانان تشكيل مي دهند. به همین علت اعتلاف جهانی علیه بیماری آسم (GINA) تشکیل شده و اولین سه شنبه ماه می را به عنوان «روز جهانی آسم» نامگذاری نموده است وهر سال شعاری انتخاب می‌شود. شعار امسال را که مصادف با 17 اردیبهشت ماه می باشد؛ « شیوع رو به رشد آسم را متوقف کنیم» انتخاب نموده است.

دکتر نسرین تنکابنی ،کارشناس برنامه آسم استان بابیان مطالب فوق ، عنوان نمود: در کشور ما نیز هر ساله و همگام با سایر کشورهای جهان، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی، مراکز پژوهشی و انجمن های علمی و به منظوراطلاع رسانی و افزایش آگاهی و جلب مشارکت عموم جامعه وهم‌اندیشی و حمایت از برنامه های ملی مرتبط  و جلب مشارکت سیاست‌گزاران و مجریان سلامت (درون و برون بخشی) اقدام به بزرگداشت این روز می نماید.

دکتر تنکابنی افزود ، بر اساس مطالعات انجام شده در کشور شیوع آسم در جمعیت کودکان و نوجوانان حدود 13-10% تخمين زده مي شود.در همین راستا یکی از مهم ترین اقداماتی که در زمینه پیشگیری و کنترل آسم می توان انجام داد، افزایش آگاهی آحاد جامعه نسبت به این بیماری است.

گروه هدف اولیه در اطلاع رسانی بیماری آسم  مربیان بهداشت مدارس ، بیماران و خانواده های آنها،رانندگان حمل و نقل عمومی،کارگران و کارفرمایان و پلیس راهنمایی و رانندگی می‌باشند .

ایشان در ادامه گفت ، آسم يك بيماري مزمن است وتاكنون راه حلي براي ريشه‌كن كردن آسم پيدا نشده است، ولي اين بيماري را ميتوان به شكلي درمان وكنترل كرد كه از بروز علائم و حملات آن پيشگيري شود. درصورت كنترل بيماري آسم ميتوان از زندگي مطلوبي برخوردار بود. بايد دانست كه علاوه بر درمان دارویی، پرهيز از عوامل محركي كه سبب بدتر شدن آسم مي‌شوند نيز بسيار مهم است.

شايعترين علائم آسم عبارتند از:  سـرفه ،خس خس ،تنگي نفس. البته همه بيماران علائم فوق را به طور كامل ندارند و شدت وميزان علائم نيز درحالتهاي مختلف بيماري و در حمله آسم متفاوت است.

مهمترین عوامل محيطي كه سبب بروز يا بدتر شدن آسم مي‌گردند عبارتند از : گرده‌های گل و گیاه، عوامل حساسيت زاي حيوانات (پر، مو يا پوست(، قارچ‌ها و کپک‌ها، هيره (مايت)موجود در گرد و خاك خانه‌ها، سوسك و انواع حشرات، دود سيگار و ساير مواد دخاني (قليان، پيپ و ...)، آلودگي هوا و تغييرات آب و هوايي به خصوص هواي سرد وخشك، بوهاي تند (نظير بوي عطر و ادوكلن)، آلاینده‌های شیمیایی نظیر شوینده‌ها و حشره‌کش‌ها، تغييرات هيجاني شديد(گريه كردن، خنديدن شديد، استرس)، عفونتهاي ويروسي (سرماخوردگي، آنفلوانزا و ...)، ورزش و فعاليت فيزيكي، داروها مانند آسپرين وبرخي مسكن‌ها، مواد افزودني در غذاها و آلرژي‌هاي غذايي به ويژه در كودكان، عدم تغذیه با شیر مادر، کمبود ویتامین D ،چاقي .