اخبار اسلایدی
طرح کشوری هرخانه، یک پایگاه سلامت همزمان در قزوین، سمنان و کاشان آغاز شد.

1398/9/10 يكشنبه

طرح کشوری هر خانه، یک پایگاه سلامت با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سه استان پیشرو قزوین، اصفهان و سمنان از روز پنجم آذر 98 و همزمان با هفته بسیج بطور رسمی شروع شد تا گام دوم برنامه دولت دوازدهم در حوزه سلامت، پس از برنامه تحول نظام سلامت اجرایی شود.

در آیین افتتاح این طرح که در سالن دارالقرآن شهر محمدیه استان قزوین به عنوان یکی از سه استان پیشرو، و با حضور دکتر سعید نمکی، وزیر بهداشت، مهندس هدایت الله جمالی پور، استاندار قزوین، دکتر داوود محمدی نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام موسوی موینی، امام جمعه محمدیه، معاون بهداشتی وزیر، سرپرست فرمانداری شهرستان البرز، رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر محمدیه، شهردار این شهر و همچنین دکتر منوچهر مهرام و اعضای هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، با دستور وزیر بهداشت طرح هرخانه، یک پایگاه سلامت بصورت همزمان و از طریق ویدیو کنفرانس در شهرهای کاشان و سمنان کلید خورد.

وزیر بهداشت در این مراسم با ادای احترام و درود بر شهدای انقلاب اسلامی، و تقدیر از مسوُولان سه استان پیشرو قزوین، سمنان و اصفهان، تقارن این افتتاح را با هفته بسیج مبارک دانست و ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدای بسیج، برای همه شهدا، علو درجات و همنشینی با سرور و سالار شهیدان را خواستار شد.

دکتر نمکی به تناسب نام شهر محمدیه و سالن دارالقرآن این شهر به عنوان محل برگزاری آیین افتتاح نیز اشاره کرد و افزود: امید داریم به تبرک نام بلند، برترین موهبت هستی، پیامبر اکرم که زینت بخش نام این شهر شده است و همچنین انتخاب سالن دارالقرآن، اجرای این طرح در کشور برای هموطنان عزیز خیر و برکت به همراه داشته باشد.

وزیر بهداشت با اشاره به تغییر الگوی بیماری ها در کشور از بیماری های واگیر به غیرواگیر گفت: در این راه چاره ای جز اجتماعی سازی سلامت نداشتیم و به لطف الهی و توانمندی فرزندان این مرز و بوم، شاهد اجرای کارهای بزرگ از جمله این طرح خواهیم بود.

دکتر نمکی به رویکرد وزارت بهداشت در تقدم پیشگیری بر درمان و تقدم درمان سرپایی بر بستری اشاره کرد و با برشمردن هزینه سه میلیارد تومانی تهیه و راه اندازی هر تخت بیمارستانی گفت: با این هزینه ما باید فکری می کردیم و سلامت را به سمت اجتماعی شدن پیش می بردیم و باید کاری می کردیم تا مردم محتاج خوابیدن در بیمارستان نشوند و یکی از راه ها این بود که به اولویت ها بپردازیم و امروز اولویت ما تغییر شیوه زندگی است که با مشارکت خود مردم صورت می گیرد.

وزیر بهداشت با بیان این نکته که این طرح  مانند طرح گسترش شبکه از ابتکارات جمهوری اسلامی است و برای اولین بار در جهان اجرا می‌شود، ادامه داد: ما در این طرح دنبال اجتماعی کردن سلامت هستیم و معتقدیم سلامت باید جامعه محور شود و از دوش دولت برداشته شود. باید از مردم کمک گرفت و بصورت سازمان یافته به افراد خانواده مهارت زندگی سالم را آموزش دهیم.

دکتر نمکی به ارکان سه گانه این طرح اشاره کرد و گفت: رکن اول این طرح آموزش خانواده و انتخاب فردی است که بتواند مهارت های سلامت را فراگیرد و به اعضای خانواده منتقل کند، رکن دیگر این طرح؛ خودمراقبتی و دیگرمراقبتی است و رکن سوم آن نیز ایجاد یک سطح، قبل از خانه بهداشت در خانواده و خانه است. سطح یک ما از این پس خانه و خانواده خواهد بود.

وزیر بهداشت با نقد آموزش پزشکی گفت: امروز آموزش ما بیمارستان محور است و ما این آموزش را به سمت جامعه محور و خانوار محور تغییر خواهیم داد تا یک پایگاه آموزش جامعه محور ایجاد شود.

پیش از سخنان وزیر بهداشت، به ترتیب دکتر منوچهر مهرام، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین، دکتر داوود محمدی، نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام موسوی موینی، امام جمعه محمدیه، مهندس هدایت الله جمالی پور، استاندار قزوین و دکتر رئیسی معاون بهداشتی وزیر سخنرانی کردند. همچنین روُسای دانشگاه های علوم پزشکی سمنان و کاشان نیز بصورت ویدیویی سخنرانی کوتاه داشتند.