تازه ها:
رعایت نکات ضروری بهداشتی در مراسم عزاداری محرم و صفر و اربعین

1398/6/9 شنبه

  با توجه به برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان در ایام محرم و صفر به ویژه اربعین و 28 صفر و اهمیت سلامت عزاداران، مهندس شیرین نادری، مدیر گروه سلامت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهار داشت، از آنجا که عدم رعایت موازین بهداشتی در توزيع  نذورات در مراسم عزاداري در مساجد، تكايا و هيئت ها و موکب‌ها و ایستگاه های صلواتی می‌تواند احتمال بروز بيماريهاي مرتبط با آب و غذا به ویژه بيماريهاي عفوني روده‌اي را افزايش دهد، از افراد درگیر موضوع خواست تا جهت سلامت خود و عزاداران حسینی، موارد ذیل را رعایت نمایند:

  • هرگونه پخت وپز بايد در مكان هايي با شرايط بهداشتي صورت پذيرد .
  • كليه افراد درگير در توزيع آب، چاي و غذا بايد داراي كارت بهداشت معتبر بوده و رعايت بهداشت فردي در هنگام ارائه خدمت ضروري است.
  • مواد خام مصرفي بايد سالم و بهداشتي باشد و توصيه مي گردد از مواد غذايي مشمول بسته بندي كه مورد تأييد وزارت متبوع است، استفاده شود.
  • از فرآورده هاي خام دامي با كشتار مجاز و يا بسته بندي شده كه مورد تاييد وزارت متبوع و سازمان دامپزشكي است استفاده شود.
  • احشام مورد استفاده براي ذبح و قرباني از مراكز مجاز مورد تأييد دامپزشكي تهيه گردد.
  • از نمك هاي بسته بندي يددار تصفيه شده داراي مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو در تهيه و پخت غذا، برنج و مصرف روي سفره ها استفاده شود.
  • در تهيه غذا از روغن هاي داراي مجوز ساخت ازسازمان غذا و دارو با ترانس پايين استفاده شود.
  • از ظروف مناسب در آشپزي استفاده شود.
  • در هنگام توزيع غذا، از راه رفتن افراد توزيع كننده غذا بر روي سفره ها خودداري گردد .
  • از نگهداري موادغذايي پخته شده در دماي محيط به مدت طولاني (حداكثر دو ساعت) خودداري گردد. درصورت الزام به نگهداري بيشتر از دو ساعت، بايد موادغذايي پخته در زير 4درجه سانتي گراد يا در بالاي 63درجه سانتي گراد (روي شمعك گاز)نگهداري تا درجه حرارت ماده غذايي به زير 63درجه نرسد.
  • از بسته بندی غذا بیش از دو ساعت قبل از مصرف خودداری شود. (بعضاً هیئت ها و نذر دهنده ها غذا را چند ساعت قبل از مصرف عزاداران به اشتباه بسته بندی می کنند که این کار باعث به خطر افتادن سلامت عزاداران می شود.)
  • از نگهداري مواد غذايي خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل يخچال و يا سردخانه خودداري شود.
  • درصورت توزيع سبزي و سالاد، رعايت مراحل چهارگانه سالم سازي الزامي است و توصيه مي شود از سالاد و سبزي بسته بندي شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.
  • درضمن با نصب تابلوها و يا اطلاعيه ممنوعيت استعمال دخانيات و جمع آوري زير سيگاري ها از استعمال مواددخاني در محل هاي مسقف خودداري گردد.
  • از آب آشاميدني سالم استفاده گردد.
  • شستشو و گندزدايي مستمر ظروف چندبار مصرف كه براي توزيع آب، چاي و مواد غذايي استفاده مي شود، صورت پذيرد.
  • درصورت استفاده از ظروف يكبار مصرف براي توزيع چاي و موادغذايي گرم از ظروف يكبارمصرف مناسب ترجيحا"ظروف يكبارمصرف برپایه گياهي، سلولزي و آلومينيومي استفاده شود. (استفاده از ظروف يكبارمصرف پلي استايريني براي موادغذايي و نوشيدني گرم و داغ (بالاي65درجه سانتي گراد مناسب نمي باشد.)
  • ضمن رعايت نظافت، شستشو و گندزدايي مستمر سرويس هاي بهداشتي نسبت به نصب سيستم لوله كشي مايع دستشويي و يا نصب جاي مايع محتوي مايع دستشويي اقدام گردد.
  • پسماندهاي توليد شده به صورت بهداشتي جمع آوري، انتقال و دفع گردد. بويژه دركنار هرايستگاه صلواتي سطل يا كيسه جهت جمع آوري مرتب ظروف و ليوان هاي يكبار مصرف استفاده شده نگهداري شود.
  • سعی شود در توزيع آب، شربت و يا شير در بين دسته هاي عزاداري و يا در مراسم با ليوان يكبار مصرف صورت گيرد.
  •  از فرو بردن ليوان و پارچ به داخل ظروفي كه آب و شربت داخل آن است، جلوگيري شود.
     درضمن نظر به اهميت موضوع و توزیع غذا در ظروف یکبار مصرف درحد زیاد در طول مراسم عزاداری و همچنین حفظ سلامت مصرف كنندگان جهت توزيع موادغذايي و نوشيدني خصوصاً موادغذايي و نوشيدني گرم و داغ توصيه مي گردد كه از ظروف يكبار مصرف پلی استایرینی و پی وی سی شفاف و رنگ روشن استفاده نگردد. لذا كليه دست اندر كاران مساجد به منظور حفظ و ارتقاء سلامت عزاداران، درصورت استفاده از ظروف یکبار مصرف ضرورتا" از توزيع هرگونه مواد غذايي و نوشيدني داغ در ظروف يكبار مصرف پلاستيكي خودداري نمايند و نسبت به جايگزيني آن با ظروف يكبار مصرف به ترتيب اولويت با پايه گياهي، سلولزي(كاغذي) و آلومينيومي جهت توزيع غذا و نوشيدني اقدام نمايند.

http://www.qums.ac.ir


نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر