تازه‌های علمی
در جامعه از هر سه نفر، یک فرد دچار سوء تغذیه است.

1398/10/23 دوشنبه

دکتر ناهید یزدی، معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، در نشست خبری با خبرنگاران استان قزوین اظهار داشت: گفته می‌شود در جامعه از هر سه نفر، یک فرد دچار سوء تغذیه است. و عدم داشتن تغذیه سالم یکی از ریز فاکتورهای مهم در بروز  بیماری‌های غیرواگیر است.

ایشان با بیان اینکه متاسفانه امروزه سبک تغذیه متاثر از شهرنشینی و کم تحرکی قرار دارد، افزود: این امر باعث شده است تا با پدیده چاقی در اغلب افراد جامعه مواجه باشیم.

معاون فنی مرکز بهداشت استان با تأکید بر اینکه، صرفا چاقی به معنای سیری سیستم بدنی فرد نیست، ادامه داد: حتی ممکن است فرد در عین چاق بودن گرسنه باشد، به این معنا که مواد مغزی لازم به سلول‌های فرد نرسد.

وی با اشاره به اینکه، در رژیم غذایی سالم روزانه افراد علاوه بر کربوهیدرات‌ها، مواد پروتینی، مواد مغزی، انواع ویتامین‌ها و ... نیز باید حتما لحاظ شود، اذعان داشت: اما امروزه آمارها نشان می‌دهد بیشترین میزان مواد غذایی مردم را مواد نشاسته‌ای همچون نان، سیب زمینی و برنج تشکیل می‌دهد.

 دکتریزدی بیان نمود: با این اوصاف سیستم بدنی فرد ضمن دریافت بالای مواد نشاسته‌ای ممکن است با کمبود سایر مواد همچون پروتئین، ویتامین‌ها و سایر ریز مغزی‌ها مواجه باشد که همین مسأله در نهایت باعث بروز عنوان سوء تغذیه در آن فرد می‌شود.

معاون فنی مرکز بهداشت استان در ادامه سخنانش بیان کرد: گفته می‌شود درحال حاضر در کشورهای درحال توسعه از هر سه نفر یک نفر، به شکلی از سوء تغذیه ( چاقی / کاهش وزن / کوتاه قدی و .. )  مبتلا است که باتوجه به شرایط تغذیه‌ای موجود، انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۵ این آمار افزایش یافته و از هر دو نفر یک فرد به سوء تغذیه مواجه شود.

وی در ادامه گریزی به شاخص‌های دیگر در حوزه سلامت داشته و با اشاره به بالا بودن آمار چاقی و دیابت در جامعه، اختلالات چربی خون را نیز به عنوان یکی دیگر از مشکلات در حوزه سلامت یاد کرد.

وی گفت: آمارها نشانگر آن است که ۱۵ درصد از افراد بالای ۱۸ سال در جامعه ما با اختلالات چربی خون دارند.

معاون فنی مرکز بهداشتی با ارائه این توضیحات از عدم توجه مردم به هرم غذایی سالم و ضرورت افزایش آگاهی انان در این زمینه  تأکید کرده و کفت: با وجود این واقعیت‌ها، اعلام می‌شود که دورریز موادغذایی در کشور نیز بالاست به‌طوری که گفته می‌شود سالانه یک میلیارد وعده غذایی به میزان ۳۵ میلیون تن در کشور دورریز می‌شود که نیازمند تأمل بیشتری است.

وی تأکید کرد: با توجه به نقش تغذیه در تأمین سلامت، باید مردم رژیم غذایی که سلامت آنها را تأمین کند، مصرف کنند.

این نشست خبری در روز یکشنبه 22 دی ماه 98 ، در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد. 
http://www.qums.ac.ir


نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر