تازه‌های علمی
فهرست کالاها و اقدامات آسیب‌رسان به سلامت

شهروز شکری مژدهی، کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان قزوین عنوان کرد، به منظور صیانت از سلامت جامعه و به استناد قوانین بالادستی * و در راستای اجرای تکلیف قانونی وزارت بهداشت و درمان، کالاها و اقدامات آسیب‌رسان به سلامت درمورد پذیرایی در مراکز غذاخوری، بوفه‌های کارکنان، دانشجویان و مراکز آموزشی شبانه روزی از سرو مواد غذایی مندرج در این فهرست ممانعت به‌عمل می‌آید.

موادغذایی مندرج در فهرست مذکور به‌دلیل کالری بالا (داشتن شکر و روغن افزوده، چربی اشباع و ترانس) یا نمک و همچنین مواد نگهدارنده به عنوان عوامل بیماری‌های غیرواگیر محسوب شده و مصرف آن‌ها می‌توانند در دراز مدت، موجب اضافه وزن، چاقی، فشار خون، دیابت و سایر بیماری‌های غیرواگیر گردد.
بنا به گفته کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان قزوین، از کالاهای ممنوع می‌توان به انواع سوسیس و کالباس، ژامبون، انواع ساندویچ و پیتزای دارای سوسیس و کالباس و ژامبون، انواع سمبوسه و فلافل آماده شده با روش غوطه‌وری در روغن (صنعتی و صنفی)، پنیر پیتزای پروسس (تاپینگ پیتزا)، انواع نوشابه گازدار با یا بدون قند، نوشابه انرژی زا، نوشیدنی مالت (ماء الشعیر ) طعم دار، انواع نوشیدنی‌های میوه‌ای گازدار و بدون گاز با محتوای آب میوه 25 درصد وکمتر، انواع شربت و نوشیدنی‌های غیرمیوه‌ای و تزیینی، فرآورده‌های یخی خوراکی، انواع پودر نوشیدنی فوری، روغن مصرفی خانوار(منظور روغن‌های نیمه جامد مصرفی صنایع و خانوار)، انواع سس پرچرب (مایونز و سس سالاد و سس سفید) با چربی بیش از 30 درصد، انواع فرآورده‌های سرخ شده در روغن بر پایه سیب زمینی و غلات (چیپس سیب زمینی و غلات)، انواع فرآورده‌ حجیم شده بر پایه ذرت، شیرینی‌های تر، فرآورده‌های کاکائویی، تافی و آبنبات اشاره کرد.

* : ماده 48 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) و "بند ج ماده 7 قانون احکام دایمی برنامه‌های توسعه"
 http://www.qums.ac.ir