تازه های سلامت کار
با رعایت موازین ایمنی و بهداشت حرفه‌ای در محیط کار، جان انسان‌ها را نجات می‌دهیم

1399/2/9 سه‌شنبه

نهم اردیبهشت ماه 1399 مصادف با 28 آوریل 2020 میلادی، روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای بر تمامی دست اندرکاران سلامت نیروی کار مبارک باد.

مهندس حبیب الله چگینی، رئیس گروه سلامت کار مرکز بهداشت استان قزوین به مناسبت این روز بزرگ اعلام داشت:

ضمن گرامی داشت این روز و تبریک به متخصصان ایمنی و بهداشت حرفه ای، زحمات این گروه بزرگ علمی را در استان عزیزمان ارج نهاده و از زحمات آنان در حفظ و ارتقاء سلامت جامعه کارگری و کارفرمایی قدردانی می نمائیم.

رئیس گروه سلامت کار مرکز بهداشت استان قزوین افزود ، امسال شعار سازمان بین الملی کار” ILO  ”در این روز  با عنوان "همه گیری جهانی را متوقف می کنیم و با رعایت موازین ایمنی و بهداشت حرفه ای در محیط کار، جان انسان ها را نجات  می دهیم"  انتخاب شده است به دلیل همه گیری بیماری کووید 19در جهان مشخص می گردد همه گروه ها می بایست در کنترل این همه گیری نقش خود را ایفا نمایند و در این بین متخصصان ایمنی و بهداشت  حرفه ای به دلیل ماهیت شغلی که دارند می توانند تاثیر بسزایی در مهار این بیماری و زندگی انسانها داشته باشند .

آنچه که فعلا  مهم است این است که دولت ها ، کارفرمایان ، کارگران و سازمان های آنها در تلاش برای مبارزه با بیماری همه گیر COVID-19 ودر جریان اجرای اقدامات ایمنی و بهداشتی  در محل کار با چالش ها و مشکلات بزرگی روبرو هستند. صرف نظر از بحران فعلی ،یکی از نگرانی های اصلی در مورد از سرگیری فعالیت کارگاهها/سازمانها /صنوف و...  از طریق شیوه ای  است که باعث پیشرفت کووید -19 و یا شکست سایر اقدامات در عدم مهار این بیماری گردد.

لذا توصیه اصلی در حال حاضر رعایت پروتکل های تدوین شده توسط وزارت بهداشت و کنترل کلیه اقدامات جاری به صورت دقیق و روزانه می باشد.

رئیس گروه سلامت کار مرکز بهداشت استان در ادامه به موارد توصیه شده توسط سازمان بین الملی کار ILO  به نیروی کار در مبارزه با بیماری کووید 19 اشاره داشت که زندگی تمام افراد جامعه دچار تغییرات شده است و در این بین بیشتر کارگرانی دچار آسیب و تغییرات منفی شده اند که دارای دستمزد پایین می باشندو به عنوان یک پیشنهاد حمایت از مشاغلی که سالم می باشند و ریسک پایین تری دارند می تواند تا حدودی بر غلبه بر  این وضعیت کمک نماید.

• حمایت از افرادی است که تحت عنوان مراقبان بهداشتی در خصوص بیماران کووید -19 در حال فعالیت می باشند بسیار حائز اهمیت می باشد. بعبارتی با آگاهی از وضعیت پیش آمده توسط افراد جامعه و رعایت اصول بهداشتی مانند رعایت فاصله گذاری اجتماعی –عدم حضور در محیط های غیر ضرور و همچنین استفاده از تجهیزات حفاظت فردی و رعایت بهداشت فردی می تواند  با کاهش بار بیماری کووید -19 به کادر بهداشتی  و درمانی و کاهش فشار های جسمی و روانی این گروه کمک فراوانی نماید.
  • افزایش روند کار در محیط  خانه و گسترش این موضوع می تواند در کنترل کووید -19 بسیار ارزشمند باشد البته این موضوع بیشتر می بایست در مشاغلی که انعطاف پذیری بیشتری در این خصوص دارند مورد توجه قرار گیرند و ممکن است بسیاری از مشاغل این آمادگی را نداشته باشند.
  • متخصصان ایمنی و بهداشت نقش اساسی و مهمی در بحران های گذشته در رابطه با بیماری مختلف از جمله سارس ؛ آنفلوانزا، و مرس داشته اند و اخیرا نیز در بیماری کووید -19 لذا استفاده از تخصص این گروه به کارفرمایان/صاحبان صنایع و دولت مردان توصیه می گردد.
  • این همه گیری به همه مردم جهان یاد آوری می نماید که موضوع سلامت موضوعی بسیار وابسته به عملکرد همه انسانها  در جهان می باشد به صورتی که در بیماری کووید -19 این موضوع به صورت واضح ، مشخص گردید به شکلی که در سراسر جهان در حال حاضر نزدیک به سه میلیون نفر به این بیماری مبتلا شده اند و نزدیک به 200 هزار نفر تلفات در دویست ده کشور جهان داشته است.http://www.qums.ac.ir