تازه های سلامت محیط
اقدامات گروه سلامت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در مقابله با کرونا

1399/1/13 چهارشنبه

در پی شیوع ویروس کرونا در کشور و لزوم تشدید نظارت بر اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و همچنین مراکز بهداشتی و درمانی گروه سلامت محیط معاونت بهداشتی با ابلاغ دستور عمل های دریافتی از وزارت متبوع و برنامه‌ریزی جهت اجرای مفاد آن، همگام با سایر واحدهای دانشگاه برای کنترل بیماری اقدام نمود.

بنا بر اظهار مهندس شیرین نادری، مدیر گروه سلامت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، تا تاریخ 12 فروردین 99، بازرسان بهداشت محیط از ابتدای شیوع بیماری تعداد 2525 امکنه عمومی را از نظر رعایت بهداشت فردی، گندزدایی سطوح و اقدامات پیشگیرانه مورد بازدید قرار دادند که 195 امکنه نیز به دلیل عدم رعایت موازین بهداشتی تعطیل شد.

همچنین 8231 مورد بازدید از مراکز تهیه و توزیع موادغذایی صورت گرفت. در این راستا از فعالیت 368 مرکز عرضه غذا به دلیل عدم رعایت موازین بهداشتی با محوریت بهداشت فردی و گندزدایی محیط در راستای کنترل بیماری کرونا جلوگیری شد.

به گفته مدیر گروه سلامت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه، با توجه به بستری بیماران مبتلا در بیمارستان‌های استان و لزوم مدیریت بهینه پسماند، گندزدایی بخش ها، برخورد با متوفیان از این بیماری، رعایت حفاظت فردی و گندزدایی آمبولانس های حمل بیمار، 52 بار بازدید از بیمارستانها با اولویت 8 بیمارستان‌ منتخب انجام شد و 336 مورد بازدید از آمبولانس های حمل بیمار صورت گرفت.

همچنین با توجه به لزوم رعایت ضوابط بهداشتی در تغسیل و تدفین و تشییع فوت شدگان با تشخیص قطعی و یا با علائم بالینی و پاراکلینیکی منطبق با بیماری کرونا، کلیه متوفیان با نظارت کارشناسان بهداشت محیط در محل آرامستان تشییع و دفن شدند.

تعداد 745 مرکز خدمات جامع سلامت به عنوان یکی از واحدهای دانشگاهی که محل تردد بیماران و خدمت گیرندگان می باشد نیز از نظر پایش گندزدایی محیطی، اطلاع رسانی مناسب شیوع ویروس به مردم و مدیریت بهینه پسماندهای تولیدی ارزیابی شد که 19 مرکز منتخب خدمات جامع سلامت در اولویت بازدید قرار گرفت.

در حال حاضر بر اساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا بسیاری از اماکن عرضه غذا و اماکن عمومی غیرفعال می باشند و مراکز تهیه و عرضه غذا، ایستگاه پمپ بنزین و سایر اماکن ارائه دهنده خدمات به عموم مردم در اولویت بازدیدها قرار گرفته اند.