32
1399/3/7 چهارشنبه نقش تغذیه در کاهش تمایل به مصرف سیگار سبزی‌ها به دلیل قلیایی کردن محیط خون سبب کاهش دفع نیکوتین بدن می‌شوند.

تحقیقات نشان می‌دهند برخی از ترکیبات به ویژه سبزی‌ها به دلیل قلیایی کردن محیط خون سبب کاهش دفع نیکوتین بدن می‌شوند و تمایل به مصرف سیگار را در افراد سیگاری کاهش میدهد. از سوی دیگر مصرف برخی مواد مانند چای و گوشت به ویژه گوشت قرمز به علت ادرارآور بودن و اسیدی کردن محیط خون باعث افزایش دفع نیکوتین شده و تمایل به مصرف سیگار را در افراد سیگاری افزایش می‌دهد.

عطیه رزازی ، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان،با بیان مطالب فوق افزود ، داشتن الگوی غذایی صحیح شامل مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها، حبوبات، گوشت سفید ماهی و مرغ، لبنیات کم چرب، انواع مغز دانه‌ها شامل گردو، بادام، پسته و فندق تازه و بی نمک و همچنین استفاده از میان وعده‌های مناسب در کنار وعده غذایی صبحانه، ناهار و شام از عوارض کشیدن سیگار می‌کاهد.

به گفته رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان ، داشتن تنوع غذایی، استفاده کافی از مایعات (به صورت منظم هر ساعت یک لیوان)، کاهش مصرف افراطی چای و قهوه جهت کاهش اضطراب پس از ترک سیگار و جایگزین کردن آن با انواع نوشیدنی های طبیعی و آب دوغ در کاهش عوارض سیگار بسیار موثر است.

به طور کلی سیگار کشیدن باعث عدم جذب کافی ویتامین‌ها و مواد آنتی اکسیدان و املاح و در نتیجه کمبود آنها در بدن می‌شود و مهمترین ویتامینی که تحت تأثیر سیگار قرار می‌گیرد، ویتامین C است. ویتامین C یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان‌هاست که از بروز  برخی بیماری‌ها مثل بیماری قلبی و سرطان های مختلف جلوگیری می‌کند. سیگار کشیدن باعث کاهش جذب این ویتامین در بدن می‌شود و در نتیجه احتمال ابتلا به این بیماری‌ها را افزایش می‌دهد. پس افراد سیگاری نسبت به افراد معمولی، به ویتامین C بیشتری نیاز دارند و هر چقدر بیشتر سیگار کشیده شود، مقدار بیشتری ویتامین C از بین می‌رود.