م
1396/6/1 چهارشنبه خطرسنجی سکته قلبی ومغزی 44713 نفر از ساکنین استان قزوین درمراکزخدمات جامع سلامت و پایگاه های سلامت باموفقیت انجام شد

فاطمه ناجی ، کارشناس بیماریهای غیرواگیر استان در خصوص خطر سنجی بیان کرد : خطر سنجی یکی از راه کارهای مناسب در تخمین میزان " احتمال بروز سکته های قلبی و مغزی طی 10 سال آینده " است و به افراد کمک می کند تا با شناخت راه های پیشگیری و کنترل عوامل خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی از بروز آن بکاهند.
کارشناس بیماریهای غیرواگیر استان عنوان کرد ، خطرسنجی سکته های قلبی  و مغزی در خانه بهداشت/پایگاه سلامت و مرکز خدمات جامع سلامت توسط بهورز/مراقب سلامت و برای افراد 30 ساله و بالاتر انجام می شود. در این ارزیابی ابتدا مشخصات فردی ، سابقه ابتلا به بیماری های قلبي عروقي، دیابت و یا فشارخون بالا، سابقه مصرف دخانیات و الکل و سابقه خانوادگی بیماری قلبی عروقی زودرس، دیابت و یا نارسایی کلیه در افراد درجه یک خانواده بررسی می شود. سپس  فشارخون، دور کمر، قد و وزن او اندازه گیری می شود و فرد برای انجام آزمایش خون و اندازه گیری قند و کلسترول به آزمایشگاه ارجاع می گردد و سپس میزان «خطر 10 ساله بروز حوادث کشنده و غیرکشنده بیماری قلبی عروقی» با استفاده از چارت ارزیابی خطر قلبی عروقی و با استفاده از اطلاعات ابتلاء يا عدم ابتلاء به ديابت، جنس، مصرف دخانیات، سن، مقدار فشارخون سيستولي بر حسب میلی متر جیوه و مقدار كلسترول خون محاسبه می شود.
بنا به گفته ناجی، بعد از ارزیابی افراد در 4 گروه خطر کمتر از 10 %(کم-خانه های سبز رنگ)، 10 تا 20 %(متوسط-خانه های زرد رنگ)، 20 تا 30% (زیاد- نارنجی رنگ) و 30 % و بیشتر (خیلی زیاد- قرمز رنگ) قرار می گیرند. اگر فردی در گروه با احتمال خطر کمتر از 10 درصد باشد به معنی این است که طی 10 سال آینده کمتر از ده درصد احتمال دارد دچار سکته قلبی یا مغزی شود.
ناجی  با اشاره به این که ، تا پایان تیر ماه سال جاری 44713 فرد 30 ساله و بالاتر از نظر احتمال بروز سکته های قلبی و مغزی طی 10 سال آینده خطر سنجی شدند که از این تعداد 12573 نفر در شهرستان قزوین ، 8476 نفر در شهرستان تاکستان ، 6199 نفر در شهرستان بویین زهرا ، 7908 نفر در شهرستان آبیک ،7399 نفر در شهرستان البرز و2158 نفر در شهرستان آوج خطر سنجی شدند .
به گفته این کارشناس، بر اساس ارزیابی انجام شده 29 % از افراد خطر سنجی شده نیاز به پیگیری بعد از سه سال داشتند و 62 % سطح خطر زیر 10 درصد ، 3% سطح خطر 20-10 درصد ، 1% سطح خطر 30-20 درصد و 5% سطح خطر بالای 30 داشتند .
تمام افراد 30 ساله و بالاتر با مراجعه به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت  / پایگاه سلامت محل سکونت خود می توانند بصورت رایگان خطرسنجی شوند .

صفحات مرتبط
بازديدها
تعداد بازديد اين صفحه: 108335
تعداد بازديد کنندگان سايت: 53368225 تعداد بازديد زيرپورتال: 1916649 اين زيرپورتال امروز: 447 سایت در امروز: 14329 اين صفحه امروز: 6