اخبار اسلایدی
سرطان پستان، پربروزترین سرطان در زنان استان قزوین

1398/7/23 سه‌شنبه

سرطان پستان اولین سرطان با بروز بالا در زنان ایران و جهان می‌باشد و تشخیص زودهنگام آن نقش مهمی در درمان پذیری و کیفیت زندگی بیماران و کاهش میزان مرگ و میر و هزینه‌های نظام سلامت خواهد داشت. در استان قزوین نیز این سرطان در زنان دارای رتبه اول و در هر دو جنس بعد از سرطان دستگاه گوارش و پوست، رتبه سوم را دارا می باشد.

دکتر نسرین تنکابنی ،کارشناس گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر مرکز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، ضمن اعلام موارد فوق بیان نمود، به همین منظور، برنامه ای تحت عنوان "پویش ملی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان" از تاریخ 9 مهرلغایت 9 آبان 1398 همانند سال 1397 با هماهنگی وزارت بهداشت همزمان با سایر استانها، دراستان قزوین اجرا می گردد.

کارشناس گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر مرکز معاونت بهداشتی دانشگاه افزود، این پویش با هدف افزایش آگاهی عمومی در زمینه راه‌های پیشگیری و علایم هشدار دهنده سرطان پستان، افزایش آگاهی مردم از راه حلهای موجود ،ایده‌ها و شیوه های پیشگیری و کنترل سرطان پستان و نحوه دریافت خدمت  در سطح شبکه های بهداشت و درمان و تغییر نگرش مردم در مورد بیماری سرطان پستان و افزایش مشارکت در برنامه های غریالگری و تشخیص زود هنگام این بیماری انجام می‌شود.

وی با بیان اینكه، 70 درصد سرطان‌ها با مراجعه به پزشك تشخیص داده می‌شوند، بر اهمیت تشخیص زودهنگام تأكید كرد و گفت،زمانی كه سرطان در مرحله اولیه تشخیص داده می‌شود ممكن است بیمار به شیمی‌درمانی احتیاج پیدا نكند و درمان قطعی انجام شود.

بنابه اظهاردکترتنکابنی،بهترين راه کاهش خطرابتلابه سرطان پستان رعايت شيوه زندگي سالم،آشنایی باعلائم هشداردهنده سرطان پستان، انجام مراقبت‌هاي معمول نظير معاینه ماهانه پستان توسط خود فرد و انجام معاینات غربالگری دوره‌ای توسط ماما یا پزشک وانجام ماموگرافي در صورت نياز به ويژه در افراد پرخطر می باشدکه ضروری است کلیه خانمها ضمن توجه به علائم هشدار دهنده با جدیت در برنامه های غربالگری و انجام معاینات مورد نیاز شرکت نمایند.

وی یادآور شد، دردنیا 99 درصد مبتلایان به سرطان سینه را زنان و یك درصد را مردان تشكیل می‌دهند و در ایران نیز سالانه چیزی حدود 200 تا 250 مرد به سرطان سینه مبتلا می‌شوندکه لزوم آشنایی با علائم و راههای پیشگیری از سرطان پستان در مردان را مورد توجه قرار می‌دهد.

وی ، مهمترين علايم ضايعات خوش خيم و بدخيم پستان راکه باید کلیه افراد به آنها توجه نمایند را به شرح ذیل عنوان نمود: توده در پستان يا زير بغل،تغيير در شکل (عدم قرينگی‌) يا قوام پستان،تغييرات پوستي پستانبه‌شکل پوست پرتغالی ،اریتم یاقرمزیپوست،زخم پوست،پوسته پوسته شدن و اگزماي پوست،تغييرات نوک پستان )فرورفتگي يا خراشيدگي( وترشح نوک پستان که به‌صورت سروزي يا خوني باشد.

ایشان فعالیت ورزشی و کاهش مصرف چربی و دخانیات را از  عوامل مؤثر در كاهش ابتلا به سرطان عنوان كرد و یادآور شد، خطر ابتلا به سرطان پستان در افرادی كه سه بار در هفته و هر نوبت 30 دقیقه ورزشی می‌كنند كه سبب ریزش عرق، نفس‌نفس زدن و بالا رفتن ضربان قلب شود، نسبت به افرادی كه ورزش نمی‌كنند، پایین‌تر است.