تازه‌ها:
آموزش نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای و برچسب اصالت کالا به‌مناسبت روز جهانی غذا

1398/7/25 پنجشنبه

بنا به گفته عطیه رزازی ، رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، به‌مناسبت 24 مهرماه روز جهانی غذا با  شعار "تغذیه سالم برای دستیابی به جهانی بدون گرسنگی " با محوریت تغییر و اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاء سلامت، جسله آموزشی با هدف نیل به اطلاع رسانی و آموزش به کارکنان معاونت بهداشتی در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی تشکیل شد.

رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه، با بیان اینکه ،  تبیین الزامات برچسب گذاری مواد غذایی و بهداشتی با تاکید بر نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای یکی از مباحث ارائه شده در این جلسه بود. در واقع نشانگرهای رنگی تغذیه ای راهنمای ساده ای برای انتخاب فرآورده های غذایی با میزان قند، نمک، چربی و اسیدهای چرب ترانس کمتر می باشد. رنگ سبز در این راهنما نشان دهنده مقدار مناسب از ماده غذایی مورد نظر می باشد، رنگ نارنجی نشان دهنده مقدار بیشتری از ماده غذایی مثلا نمک و یا روغن می باشد که باید در مصرف آن احتیاط شود (به ویژه در بیماران) و رنگ قرمز نشان دهنده مقدار بالایی از ماده غذایی نمک، روغن و یا چربی به ویژه اسیدهای چرب ترانس می باشد که حتی الامکان باید از مصرف آنها پرهیز شود .

رزازی گفت، با استفاده از این راهنما حتی کودکان، سالمندان و افراد کم سواد نیز می توانند انتخاب های مناسب تری در مورد مواد غذایی خود داشته باشند. در ادامه در خصوص برچسب اصالت کالا و نحوه استعلام آن و اطلاع رسانی در خصوص سامانه پشتیبانی سازمان غذا و دارو(TTAC)  که بیشتر در مورد سلامت محصولات وارداتی مورد استفاده قرار می گیرد اطلاعاتی توسط کارشناسان نظارت بر مواد غذایی و آرایشی ارائه شد.
  http://www.qums.ac.ir