تازه ها
چاقی و ارتباط آن با بیماری‌های تنفسی

1399/1/10 يكشنبه

عطیه رزازی،کارشناس ارشد تغذیه و رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، درخصوص چاقی و ارتباط آن با بیماریهای تنفسی گفت: چاقی در علم پزشکی به این معناست که وزن شما حداقل 20 درصد بیشتر از وزن ایده‌آل باشد. چاقی در بسیاری از موارد اختلال در تنفس را به دنبال دارد. وزن بالا مانع از انبساط کامل ریه‌ها می‌گردد و عضلات تنفسی نمی‌توانند به خوبی وظیفه خودشان را انجام دهند. علاوه بر این التهاب به‌وجود آمده به‌علت بالا بودن چربی‌های بدن نیز می‌تواند بر عملکرد ریه‌ها تأثیر منفی بگذارد. در مطالعات مختلف گزارش شده که اضافه‌وزن علائم بیماری آسم و بیماری‌های تنفسی را تشدید می‌کند.
بنا به گفته کارشناس ارشد تغذیه و رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی، از آنجایی‌که بیماری واگیر (COVID-19) می‌تواند سلول‌های دستگاه تنفسی را متأثر کند و می‌تواند باعث تنگی‌نفس و تنفس دشوار شود، افراد چاق ازجمله گروه‌هایی هستند که در معرض بیماری COVID-19) عارضه‌دار قرار دارند.
به گفته رزازی، لازم به ذکر است غذاهای حاوی چربی و نمک زیاد می‌توانند باعث ایجاد التهاب و تورم در قسمت‌های مختلف بدن از جمله مجرای تنفسی و مسیرهای هوایی شود. بنابراین مصرف انواع کنسروها، شوری‌ها و غذاهای فرآوری شده در بیماری‌های تنفسی باید محدود گردد.