1
امسال در کل مدارس ابتدایی استان قزوین برنامه حرکات کششی در کلاس، اجرا خواهد شد. نحوه درست نشستن، ایستادن و تمرینات کششی ساده به کمک پوسترهای ...

با پیشرفت علم و تکنولوژی، گسترش شهرها و زندگی شهر نشینی، تراکم افراد و کمبود فضاهای سبز، میزان تحرک و فعالیت بدنی افراد کاهش یافته است. استفاده از رژیم های غذایی ناسالم و پرکالری همراه با زندگی کم تحرک و مصرف دخانیات سه عامل خطر ساز برای ابتلاء  انسانها به بیماریهای غیرواگیر است. طبق شواهد علمی فعالیت بدنی مناسب و منظم نه تنها باعث پیشگیری از ابتلاء به این بیماریها و دیگر بیماریهای غیر واگیر شده بلکه بر روی سایر عوامل خطرساز ایجاد کننده این بیماریها مانند فشارخون، چربی خون، اضافه وزن و چاقی، استر، مصرف دخانیات نیز اثرات مفید و ثابت شده ای دارد. از آن جهت که دوره نوجوانی مرحله ای حساس در زندگی افراد است مشکل کم تحرکی در این سنین بیشتر نگران کننده است. چون کسب آداب و رفتارهای اتخاذ شده در نوجوان، نهادینه شده و بصورت عادت می تواند سراسر عمر وی  را تحت تأثیر قرار بدهد. الهام کاکاوند، کارشناس سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس مرکز بهداشت استان قزوین با بیان این مطالب افزود: به منظور نهادینه کردن و انجام فعالیت بدنی مطلوب بعنوان جزئی از زندگی روز مره دانش آموزان و نوجوانان می توان مداخلاتی در قالب 3محور انجام داد که شامل: 1-آموزش محور با تاکید بر آموزش و فرهنگ سازی 2-مدرسه محور با تاکید بر اجرای حرکات کششی در کلاس در فاصله مباحث درسی مانندطرح نرمش های کششی در کلاس درس 3-جامعه محور می باشد. آنچه که در انجام مداخلات مدرسه محور بسیار نقش اساسی دارد هماهنگی و همکاری نزدیک دو نهاد آموزش و پرورش و وزارت بهداشت است.

بنا به گفته کارشناس سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس مرکز بهداشت استان قزوین، به منظور بررسی نحوه اجری برنامه تمرینات کششی در کلاس در سال تحصیلی 99-98 نشست هم اندیشی با حضور دکتر حمیدرضانجاری ،معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، عین اله صادقی ، معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان قزوین و کارشناسان مرتبط دو حوزه در یکم آبان ماه98، در معاونت بهداشتی تشکیل شد. پیرو این جلسه و با توجه به استقبال و همکاری آموزش و پرورش برنامه تمرینات کششی امسال در همه مدارس ابتدایی استان اجرا خواهد شد. این کارشناس اعلام کرد در سال تحصیلی 97-96 این برنامه در 18.6درصد از کل مدارس استان و در سال تحصیلی 98-97 در 24درصد مدارس اجرا شد. در این برنامه، پوسترهایی که نشان دهنده نحوه درست نشستن و ایستادن و چند تمرین کششی ساده است در کلاس نصب شده و معلم یا یکی یا دو تن از دانش آموزان، به عنوان الگو و رهبر هماهنگ کننده، حرکات یک ردیف از تمرینات نشان داده شده در پوستر را اجرا کرده و دانش آموزان کلاس، تکرار می کنند.