ن1

ن3

ن4
ارائه گزارش عملکرد حوزه سلامت استان قزوین، از تریبون نماز جمعه

برنامه های هفته سلامت، در اول تا هفتم اردیبهشت ماه هر سال برگزار می شود. امسال، روز اول اردیبهشت 1396 دکتر سیّد سعید اسکویی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین به عنوان سخنران پیش از خطبه‌ها‌ی آیین عبادی - سیاسی نماز جمعه قزوین، به ارائه عملکرد حوزه سلامت استان پرداخت.
ایشان در مورد شعار هفته سلامت، یعنی: «زندگی سالم با نشاط و امید»، ارائه عملکرد و اقدامات انجام شده در طرح تحول سلامت، شامل: ساخت، خرید و تجهیز مراکز خدمات جامع سلامت و همچنین ارائه خدمات مراقبت های اولیه رایگان برای مردم در این مراکز، سخن گفت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در مورد بیماری های غیرواگیر (دیابت و فشار خون بالا)، نحوه ابتلا، تشخیص و درمان این بیماری ها؛ خدمات رایگان غربالگری فشارخون و اندازه گیری  قند خون  ناشتا و چربی خون، در قالب  برنامه  ارزیابی خطر ‌یا خطر سنجی‌‌‌ احتمال ابتلا به سکته های قلبی عروقی در مراکز خدمات جامع سلامت،  مطالبی را عنوان کرد.
به گفته این مقام مسؤول، این برنامه ‌‌شامل گروه های‌سنی ‌30 سال به بالا است که باید‌ افراد به مراکز‌‌ خدمات جامع سلامت  مراجعه کرده تا مورد خطر سنجی قرار گرفته‌ و بر حسب ‌میزان ریسک بروز بیماری قلبی، ‌کارت های سلامت قلب ( سبز، نارنجی و قرمز) دریافت کنند.
دکتر اسکویی، همچنین ضمن تشریح نحوه خدمات مشاوره تغذیه و مشاوره روانشناسی رایگان در مراکز جامع سلامت، به لزوم  مراجعه مردم به این مراکز تأکید کرد.

سنجش سلامت نمازگزاران
در محوطه نماز جمعه شهر قزوین، حوزه سلامت، با استقرار دو تیم، غربالگری رایگان بیماری های غیرواگیر، مانند: دیابت، اضافه وزن، فشار خون بالا، مشکلات روان و سوء تغذیه را برای نماز گزاران انجام داد.
در این غربالگری، تعداد 208 تن، کنترل فشار خون و تعداد 57 تن، کنترل وزن شدند. به 134 تن هم مکمل «د» توزیع شد.
 شایان ذکر است، به کلیه مراجعان به ایستگاه سلامت، آموزش های لازم در زمینه مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت برای دریافت خدمات بهداشتی رایگان، مکمل  ویتامین «د»، تغذیه و فعالیت بدنی، ارائه شد.