اخبار سایت
توصیه‌های غذایی برای مراسم پیاده روی اربعین حسینی

عطیه رزازی، کارشناس ارشد تغذیه و رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین ، در خصوص مراسم پیاده روی اربعین‌حسینی ، بیان نمود ، ضمن آرزوی سلامتی زائرین عزیز، لازم است در خصوص تغذیه در سفر و پیاده روی اربعین نکات بهداشتی و تغذیه زیر رعایت گردد:

زائرین محترم در انتخاب مواد غذایی هم از لحاظ بهداشتی و هم سالم بودن مواد غذایی دقت کنند. موادغذایی را یا باید به صورت کاملا داغ و یا به صورت کاملاً سرد مصرف کنند. غذاهای نیمه گرم و یا اصطلاحاً ولرم احتمال رشد میکروبی بیشتری دارند و عوارض گوارشی را در افراد به صورت مسمومیت غذایی زیاد می کند. توصیه می شود از مصرف شیر فله و سبزیجات خام کاملاً پرهیز شود و شیر را به ویژه برای کودکان به صورت بسته بندی استرلیزه و با ماندگاری طولانی تهیه و مصرف شود.

به گفته کارشناس ارشد تغذیه و رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه ، برای جبران و تامین انرژی به علت پیاده روری طولانی، زائرین می توانند از انواع مغزها و آجیل کم نمک، میوه های خشک، انجیر و خرما خشک استفاده کنند. همچنین میوه های مثل موز، مرکبات نارنگی و پرتقال که پوست و محافظ خوبی دارند و احتمال آلودگی کمتری دارند بیشتر توصیه میشود.

بنا به اظهار رزازی ، نوشیدنی های شیرین و قندی را استفاده نکنند، مصرف قندهای ساده با افزایش انسولین و در نتیجه افت قند در بدن باعث خستگی در زائرین می شود. برای تامین آب بدن بهتر است از آب و لیمو ترش تازه استفاده کنند. ضمناً لیمو ترش با اسیدی کردن دستگاه گوارش از مسمومیت های غذایی احتمالی پیشگیری می کند. از خوردن غذاهای سرخ شده که ممکن است از روغنهای چند بار مصرف در تهیه آنها استفاده شود و حاوی روغن بالا هستند پرهیز کنند. ضمناً ساندویچ های دست پیچ آلودگی میکروبی بالایی دارند و همچنین مصرف سبزیجات خام آنها توصیه نمی شود.

ایشان افزود ، در مورد زائرینی که به یک بیماری زمینه ای مثل دیابت، فشار خون بالا و یا چربی خون بالا مبتلا هستند، توصیه می شود که حتماً داروهای خود را به همراه داشته باشند و در طول سفر رژیم غذایی خود را رعایت کنند تا دچار عوارض جبران ناپذیر بیماری خود نشوند. به ویژه افراد دیابتی سعی کنند غذاها را در حجم کم و ساده مصرف کنند. غذاهای کم چرب و کم نمک تر برای این عزیزان بهتر تحمل می شود.

با آرزوی سلامتی برای همه زائرین