سن شروع مصرف دخانیات در جامعه پایین آمده است.

1398/10/28 شنبه

متأسفانه آمارها نشان از کاهش سن شروع مصرف استفاده از سیگار و دخانیات در جامعه دارد که این امر می‌تواند هشدار جدی برای سلامت جامعه محسوب شود.
دکترسولمازفرخ زاد، رییس گروه کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداست استان ضمن بیان مطالب فوق، هشدار داد، متأسفانه شیوع مصرف دخانیات و سیگار در استان قزوین بالاست به‌طوری که استان ما در رتبه‌های دوم و سوم در زمینه مصرف دخانیات و سیگار در سطح کشور قرار دارد.
وی با اشاره به مضرات بسیار بالای استعمال سیگار و دخانیات در بروز بسیاری از بیماری‌ها افزود،تحقیقات ثابت کرده است که یکی از مهم‌ترین عوامل خطر در بروز سرطان‌ها مصرف سیگار و دخانیات است.
رئیس گروه کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت استان با اشاره به این‌که براساس آمارها، شیوع مصرف دخانیات در افراد بالای ۱۸ سال استان قزوین، ۲۰درصد و سیگار ۱۳درصد است، بر ضرورت همراهی رسانه‌ها در آگاهی بخشی و حساس سازی جامعه درخصوص مضرات بالای مصرف دخانیات گفته و اذعان داشت، متأسفانه طی سال‌های اخیر قبح مصرف قلیان در جامعه نیز از بین رفته و حتی مصرف آن در بین خانم‌ها افزایش داشته است این درحالی است که مضرات مصرف قلیان به مراتب بیشتر از سیگار بوده و گفته می‌شود مصرف هر وعده قلیان برابر با مصرف ۷۰ نخ سیگار برای بدن اسیب زاست.
دکترفرخ زاد با اشاره به نگرش‌های نادرستی که نسبت به قلیان می‌شود، از خطرناک بودن تنباکوهای میوه‌ای نیز سخن به میان آورده و اذعان داشت: باتوجه به وجود ترکیبات آروماتیک در تنباکوهای میوه‌ای باید تأکید کرد که این نوع تنباکوها نه تنها کم خطر نبوده به مراتب، مضرتر هم هستند.
وی از این امر به‌عنوان یک دغدغه مهم در حوزه سلامت یاد کرده و در ادامه با اشاره به مشکلاتی که در حوزه سبک زندگی  مردم وجود دارد، افزود: با کمال تأسف باید گفت شرایطی که امروز در جامعه شاهد هستیم، به گونه‌ای است که درصورت عدم مداخله به هنگام زمینه را برای افزایش بروز بیماری‌های مزمن چون سرطان در سال‌های آینده فراهم می‌سازد.
فرخ زاد تأکید کرد: برای پیشگیری از این شرایط در سال‌های آینده نیاز است رسانه‌ها به کمک حوزه بهداشت آمده و ضمن اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم به ویژه نسل‌های نوجوان و جوان آنها را از خطرات جدی که مصرف مواد دخانی تهدید می‌کند مطلع سازند.