1 تا 7 بهمن1398، ششمین پویش ملی مبارزه با سرطان

1398/10/29 يكشنبه

پویش ملی مبارزه با سرطان برای ششمین سال متوالی از 1 تا 7 بهمن 1398در سراسر کشور برگزار می‌شود.

دکتر سولماز فرخ‌زاد، رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر  معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، در نشست خبری تاریخ 22 دی ماه 98، بابیان مطلب فوق عنوان نمود: این پویش در راستای اجرای برنامه ملی مدیریت سرطان قرار داشته و با شعار "سرطان قابل پیشگیری و درمان است باخودمراقبتی و امید" انجام می‌شود. هدف‌کلی آن، کاهش بروز، کاهش مرگ ومیر و بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان می‌باشد.
ایشان بیان نمود، افزایش آگاهی و جلب مشارکت مردم درخصوص قابل پیشگیری بودن سرطان و شیوه‌های آن ؛اصلاح باورهای نادرست مردم درخصوص سرطان از جمله درمان ناپذیر بودن آن؛ جلب مشارکت سیاستگزاران و مجریان سلامت (درون و برون بخشی) درکنترل عوامل خطر سرطان، از اهداف اصلی این پویش می‌باشد. مهمترین اقدامات پویش شامل اجرای برنامه‌های آموزشی مردمی، برنامه‌های تبلیغی و حمایتی، برنامه‌های جلب سیاستگزاران، اطلاع رسانی درخصوص فعالیت‌های وزارت بهداشت و دانشگاه‌های تابعه و تقدیر از تلاشگران عرصه سرطان می‌باشد.
دکتر فرخ زاد افزود، تعداد موارد جدید سرطان‌ها در سال 1395 در استان قزوین، 1731 مورد بوده است. از این تعداد، 764مورد (44%) از سرطان‌ها در زنان و 967 مورد ( 56%) از سرطان‌ها در مردان رخ داده است. میزان بروز استاندارد شده سنی کل سرطان‌ها در کل جمعیت استان141.52در 100000 نفر است.

شایع‌ترین سرطان‌ها در کل جمعیت استان شامل:  پستان، معده، پوست(غیرملانوما) ، و کولورکتال و سرطان‌های دستگاه تنفسی است.
 تعداد موارد جدید سرطان‌ها در سال 1394 در کشور، 109673 مورد بوده است و میزان بروز استاندارد شده سنی کل سرطان‌ها در کل جمعیت کشور 150.90 در100000 نفر است.
شایع‌ترین سرطان‌ها در کل جمعیت کشور شامل پستان، پروستات، پوست (غیرملانوما)، معده و کولورکتال است.
رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر استان بیان نمود که با افزایش آگاهی مردم درمورد بیماری‌های سرطان و راه‌های تشخیص زود هنگام بیماری و راه‌های پیشگیری از آن و اصلاح سبک زندگی با درپیش گفتن رژیم غذایی مناسب، عدم مصرف دخانیات و الکل و افزایش تحرک بدنی و کاهش اضافه وزن و چاقی می‌توانیم شاهد کاهش چشمگیر در بروز سرطان و کاهش 50 درصدی در  میزان مرگ ناشی از سرطان باشیم.