• تاريخ :
     ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
كودك آزاری، همسرآزاری و آزار سالمندان از جمله موارد خشونت خانگی محسوب می شود

محمدرضا یوسفی،کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت استان قزوین اذعان داشت : خشونت خانگی اصطلاحی است که برای بیان سوء استفاده جسمی، جنسی و عاطفی از طرف یک عضو ، علیه عضو یا اعضای دیگرخانواده استفاده می شود. شخص قربانی، همسر فعلی، همسر سابق یا یکی از اعضای خانواده می باشد. خشونت خانگي شامل كودك آزاري، همسرآزاري و آزار سالمندان است.

یوسفی در ادامه به بیان انواع خشونت خانگی پرداخت و خشونت های جسمی،روانی،جنسی و اقتصادی را از جمله خشونت های رایج در جامعه دانست و به صورت تفصیلی به توضیح انواع آن اشاره نمود :

خشونت جسمي: خشونت جسمي با رفتارهايي مانند با ناخن خراشيدن، گاز گرفتن،چنگ زدن، تكان دادن، تنه زدن، هل دادن، پرت كردن، پيچ و تاب دادن، مشت زدن، سيلي زدن، اقدام به خفه كردن و سوزاندن مشخص مي شود.

خشونت رواني: خشونت رواني شامل تهديد، حمله به اموال و دارايي، حمله به حيوانات اهلي منزل، آزار عاطفي، جداسازي و منزوي كردن و استفاده از كودكان،عليه زن است. اما در نگاهي فراگيرتر به مفهوم خشونت خانگي به ويژه در بعد رواني، خشونت ،گاه طيف وسيع تري از رفتارها مانند كنترل رفتارها، تعيين آنچه زن مي تواند يا نمي تواندانجام دهد، محروم كردن وی از اطلاعات، خرج كردن پولي كه متعلق به زن است، ايجاد محدوديت در رفت و آمد يا دسترسي به تلفن و ... را نيز در برمي گيرد.

خشونت جنسي: خشونت جنسي با تحت فشار قرار دادن براي رابطه جنسي، رابطه جنسي با تهديد و اجبار، اشكال ناخواسته ي رابطه جنسي، رابطه جنسي در زمان نامناسب و رابطه جنسي با زور و فشار مشخص مي گردد.

خشونت اقتصادي: خشونت اقتصادي رفتارهايي مانند قطع هزينه رفت و آمد، غذا، پوشاك، سر پناه و پول را شامل مي گردد.

به گفته این کارشناس رضايتمندي زناشويي ، بالا بودن كيفيت زندگي، پايگاه اجتماعي اقتصادي مطلوب، سلامت جسمي و رواني، سطح تحصيلات مطلوب و آگاهي از مهارت هاي زندگي و به كارگيري آنها از جمله عوامل محافظت کننده در برابر خشونت خانگی می باشد.

یوسفی در پایان تاکید کرد که افراد در صورت آشکار شدن چنین مشکلاتی بهتر است حتما با یک روانشناس صحبت و مشاوره های لازم را دریافت نمایند. در این راستا کارشناسان سلامت روان مرکز بهداشت شهرستان ها نیز در مراکز خدمات جامع سلامت شهری آماده خدمت رسانی به عموم شهروندان در این زمینه می باشند.

6.0.9.0
    V6.0.9.0