• تاريخ :
     ۱۴۰۰/۰۷/۲۴
  • کد خبر : ۵۶۵۸
پیام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكی قزوین، بمناسبت ١٦ اكتبرمصادف با ۲۴ مهرماه روز جهانی غذا

غذا، از ابتدایی‌ترین نیازهای موجودات زنده است و غریزه تأمین این نیاز از آغاز آفرینش همراه موجودات بوده است.غذا ماده‌ای حیاتی مانند  هوا و آب اساس و پشتوانه زندگی است و بدون آن موجود زنده قادر به زیستن نخواهد بود و  بدن موجود زنده قادر است آن را به مصارف مختلفی از قبیل رشد و نمو، ترمیم، پاک سازی، جایگزین مداوم سلول‌های از دست رفته و... برساند.علی رغم اهمیت این موضوع هم اکنون کمبود غذا و مواد غذایی مورد نیاز بدن برای بسیاری از مردم جهان به مشکلی بزرگ و اساسی تبدیل شده است و  فقر يكي از عمده ترين علل سوتغذيه در جهان است.آلودگی و تخریب محیط زیست، گرما و خشکسالی، فرسایش خاک، کاهش نزولات جوی و اپيدمي بیماری کرونا در دو سال اخیر مشکلات ایمنی و امنیت غذایی را تشدید کرد و در کاهش منابع غذایی جهان مؤثر است.

از سوی دیگر میدانیم تغذیه کافی و صحیح  با تاکید بر تامین نیازهای تغذیه ای بدن و سیری سلولی بر ایمنی سلولی و در نتیجه ایمنی بدن نقش مهمی دارد که به ویژه در دوران اپيدمي بيماري كرونا بسیار حايز اهمیت است . حتی هم اکنون که تمام تلاشها برای کنترل این بیماری با واکسیناسیون حداکثری انجام می شود: میدانیم که واکسن ها تاثیر کمتری بر بدن افراد گرسنه دارد. پس قاطعانه می توان گفت غذا عامل سلامت و بيماري  است.

دکتر جلال رحمانی ، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین ، با این مقدمه به مناسبت ۲۴ مهرماه  روز غذا؛ بیان کردند:

از مهم ترین اقدامات بهداشتی هر جامعه که بخش عمده آن سلامت و ایمن سازی از بیماری هاست دست یابی به موفقیت هایی در زمینه بهداشت تغذیه است. تأمین مواد غذایی سالم و متناسب با نیازهای تغذیه ای افراد، برنامه ریزی برای بهبود وضع تغذیه در عموم جامعه به ویژه ‍در گروههای آسیب پذیر (مادران باردار،کودکان،سالمندان و بیماران) ، آموزش ها و مشاوره های تغذیه در زمینه مسائل غذایی و پیش گیری و کنترل انواع سوء تغذیه، اموری هستند که نقش تعیین کننده ای در ارتقای سلامت افراد جامعه دارند.

V6.0.9.0